Premierul Nicolae Ciucă a declarat în şedinţa de Guvern că un punct foarte important pe agenda şedinţei Executivului se află un memorandumul prin care România îşi asumă la cel mai înalt nivel aderarea la Convenţia anti-mită. El a arătat că România răspunde la invitaţia adresată de secretarul general al OCDE şi ne alăturăm astfel unui demers solid în ceea ce priveşte elaborarea şi implementarea de politici eficiente în lupta anticorupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un punct foarte important pe agenda şedinţei de azi este memorandumul prin care România îşi asumă la cel mai înalt  nivel aderarea la Convenţia anti-mită, iar prin asta ne asumăm şi responsabilitatea participării active la toate activităţile grupului de lucru. Practic, răspundem la invitaţia adresată de secretarul general al OCDE şi ne alăturăm astfel unui demers solid în ceea ce priveşte elaborarea şi implementarea de politici eficiente în lupta anticorupţie”, a spus premierul.
 
Ciucă a arătat că, practic, obţinerea statutului de stat membru asociat şi aderarea la Convenţia anti-mită vor avea efecte favorabile în ceea ce priveşte companiile româneşti, care vor fi mai vizibile, care vor avea conexiuni pe piaţele externe mai largi.
 
”Din perspectiva analizei noastre va rezulta un cadru mult mai stabil şi cu oportunităţi mai mari pentru colaborarea cu investitorii străini. E un demers care va produce efecte pe termen mediu şi lung, efecte pe care le considerăm ca fiind favorabile. Ne determină să adopătăm şi să respectăm standardele cel mai înalte de bune practici în domeniul Convenţieri antimită. Este un demers care aduce beneficii atât pentru companiile româneşti, cât şi pentru cei interesaţi din alte ţări să investească în ţara noastră”, a afirmat şeful Executivului. 
 
Nicolae Ciucă a menţionat că Guvernul va continua toate măsurile de implementare a standardelor, în conformitate cu foaia de parcurs asumată pentru aderarea la OCDE.
 
”Sunt convins că, aşa cum discut cu responsabilul naţional, domnul Luca Niculescu, dacă vom continua acest ritm, avem toate şansele să obţinem aderarea la OCDE”, a mai spus Ciucă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.