Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la Dâmboviţa, că studiul Băncii Mondiale păstrează pensiile militare în actuala structură. El a mai spus că este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca, prin această Ordonanţă, să producem acele corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu mai fie mai mari decât salariul, dar a ţinut să precizeze că inclusiv partea de criteriu de vârstă care a produs o anumită temere în sistem este una care se va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a spus că la învestirea noului ministru al Apărării a dorit să dea un mesaj către militari. ”Vedeţi, toate aceste zvonuri se duc şi produc o serie întreagă de atitudini şi decizii care nu sunt tocmai potriviite cu realitatea şi am vrut să combatem aceste zvonuri pentru că, dincolo de orice, este vorba de o decizie politică în conformitate cu contextul actual şi sunt argumente nu numai ale noastre ci şi ale studiului Băncii Mondiale, prin care păstrează pensiile militare în actuala structură”, a spus premierul.

El a precizat că ”acelaşi lucru trebuie spus şi pentru personalul din Ministerul Justiţiei”.

”Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca, prin această Ordonanţă, să producem acele corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu mai fie mai mari decât salariul, iar inclusiv partea de criteriu de vârstă care a produs o anumită temere în sistem este una care se va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens”, a explicat premierul.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Fiecare dintre noi, când ajungem la o anumită vârstă, indiferent unde ne desfăşurăm activitatea, ajungem la un anumit nivel de înţelepciune profesională şi atunci avem această datorie, cel puţin de conştiinţă personală, astfel încât să dăm înaipoi unui sistem care ne-a format şi de la care am beneficiat de tot ceea ce am realizat în viaţă, minimum de cunoştinţe profesionale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.