Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, luni la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe şi al Cooperării Internaţionale al Italiei Luigi di Maio. Discuţiile au vizat, cu precădere, situaţia generată de agresiunea militară din Ucraina, atât din perspectiva efectelor militare, economice şi sociale, cât şi din cea a gestionării crizei umanitare şi fluxului de refugiaţi ucraineni, transmite Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salutăm iniţiativa Comisiei Europene de a sprijini statele membre care găzduiesc refugiaţi pe teritoriul naţional. România se află între statele care va beneficia de sprijin pentru protecţia civilă, având în vedere implicaţiile crizei umanitare. Fondurile vor fi utilizate pentru a oferi asistenţă şi condiţii de cazare victimelor acestei catastrofe umanitare”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

De asemenea, discuţiile au vizat problematica energetică şi soluţiile pentru creşterea independenţei energetice.

Componenta economică a relaţiei bilaterale a reprezentat o temă importantă de discuţie, în contextul în care Italia este unul din cei mai importanţi parteneri economici ai României, situându-se pe locul doi din perspectiva schimburilor comerciale, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.