Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii conducerii COSR, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu şi Secretarul General George Boroi. Potrivit Guvernului, oficiali COSR au prezentat stadiul pregătirilor pentru organizarea în bune condiţii a calificării şi participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, în 2024. Premierul a afirmat că fiind un an preolimpic, eforturile noastre trebuie concentrate şi mobilizate astfel încât, pe de o parte, să putem avea o delegaţie sportivă cât mai numeroasă la Paris, dar şi să creştem cât mai mult şansele de a obţine performanţă, adică medalii pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 
 
Premierul României a transmis întreg sprijinul Guvernului pentru ca, alături de COSR, Executivul să poată asigura sportivilor români şi personalului tehnic condiţiile optime de pregătire.
 
“Fiind un an pre-olimpic, eforturile noastre trebuie concentrate şi mobilizate astfel încât, pe de o parte, să putem avea o delegaţie sportivă cât mai numeroasă la Paris, dar să creştem cât mai mult şansele de a obţine performanţă, adică medalii pentru România”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.
 
Conducerea COSR a prezentat calendarul competiţiilor de calificare organizate în acest an, inclusiv participarea sportivilor români la Jocurile Europene Cracovia-Maloposka, organizate în Polonia, în perioada iunie-iulie, la care vor participa peste 150 de sportivi, mai precizează Executivul. 
 
Totodată, a fost prezentat stadiul proiectului modernizării Centrului Olimpic de la Izvorani, care va intra în finanţare prin Compania Naţională de Investiţii, care va avea capacitatea de a oferi anual o bază de pregătire la standarde internaţionale pentru mii de sportivi de performanţă, din peste 20 de discipline olimpice şi neolimpice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.