Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri la Biroul Politic Naţional al Organizaţiei Femeilor Liberale, că proiectul OFL pentru crearea unui mediu online mai sigur pentru copii a ajuns la 200.000 de semnături.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„M-am revăzut astăzi cu doamnele liberale în cadrul Biroului Politic Naţional al OFL şi m-am bucurat să văd că organizaţia este tot mai puternică, tot mai mobilizată şi cu rezultate pe măsură. Proiectul OFL pentru crearea unui mediu online mai sigur pentru copii a ajuns la 200.000 de semnături, iar pentru această iniţiativă, care răspunde unei probleme reale din societate, o felicit pe doamna preşedintă, Nicoleta Pauliuc şi pe toate doamnele din OFL”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

Liderul PNL a mai spus că discuţiile au vizat şi bugetul pentru anul viitor, context în care a subliniat angajamentul liberalilor „de a susţine direcţii vitale pentru modernizarea societăţii şi pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor”.

„Am profitat de această întâlnire şi pentru a discuta despre bugetul pentru 2024, subliniind angajamentul PNL de a susţine direcţii vitale pentru modernizarea societăţii şi pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Vom avea un buget record pentru investiţii şi pentru educaţie, o alocare de aproximativ 80 de miliarde pentru componenta de sănătate şi fonduri pentru majorări de salarii şi de pensii. Continuăm să ne bazăm pe sprijinul şi implicarea Organizaţiei Femeilor Liberale pentru a dezvolta comunităţile locale şi a sprijini şi proteja familiile din România”, a completat Ciucă.

La rândul ei, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale Nicoleta Pauliuc a vorbit despre România şi Republica Moldova şi a amintit de acţiunea „Împreună Fără Frontiere”.

„Astăzi pe lângă faptul că sunt participante la BPN, membrele  care fac parte din BNP, avem invitate şi din Republica Moldova, pe doamna preşedintă Marcela Adam şi doamna Victoria Bucur, este şi membru PNL şi este primar în Dănceni, după ce o să le dau şi dumnealor cuvântul, nu ştiu dacă vă aduceţi aminte, anul trecut am început o acţiune, «Împreună Fără frontiere» şi o delegaţie de aproape 100 de doamne din PNL am participat în Republica Moldova la o intalnire cu doamnele din PAS şi împreună cu doamna preşedintă, Maia Sandu, am stabilit că nu există frontiere atunci când doamnele fac politică în România sau în Republica Moldova. Nu avem o agendă politică atât de mare, dar în schimb vrem să ne lăudam, nu am făcut-o până acum şi să le felicit pe colegele noastre, domnule preşedinte, domnule secretar general, OFL a ajuns la un pas important, 200.000 de semnături au fost adunate în interacţiunea directă cu cetăţenii.
„Eu spun că este un moment ce merită cât de cât sărbătorit. Următorul prag este cel de 500.000 de semnături pe care noi ni le-am asumat. Dumneavoastră aţi spus un milion”, a continuat Pauliuc.

„Dar ca să ajungem aici avem nevoie de un parteneriat. Doamnele aşa cum am spus, şi în politică şi-n viaţa nu pot face lucuri singure, ci împreună cu colegii de partid, fie că sunt organizaţiile de tineret, de pensionari, de oameni de afaceri şi organizaţiile mari de PNL. Proiecte pentru anul viitor, vorbim şi ştiţi şi dvs, am avut discuţii la nivelul conducerii despre Liga Femeilor Liberale din Administraţie, peste 2.000 de doamne sunt reprezentanţii PNL în administraţia publică locală.  Ne dorim sa facem un eveniment, poate anul viitor, data o vom stabili împreună când este nevoie ca la acest eveniment este nevoie să transmitem unele mesaje, pentru că femeile fac politică şi îşi  asumă responsabilităţi. Un alt proiect este cel  al Consiliul Ştiinţific,  unde ne dorim prin proiectele noastre să atragem doamne din societatea civilă, nu neapărat membre PNL, ci doamne care prin proiectele lor, prin ceea ce fac zi de zi pot fi un plus odată ce vin în cadrul PNL, sunt simpatizante ale valorilor liberale”, a completat Nicoleta Pauliuc.

Ea a ccorbit şi despre nivelul politic al PNL şi decizia bună ca liberalii să meargă singuri în alegeri.

„Din punct de vedere politic, decizia PNL de a  merge singur în alegeri cred eu ca este o decizie foarte buna, o decizie pe care OFL o susţine şi suntem pregătiţi să ne prezentăm în faţa alegătorilor aşa cum am mers şi am interactionat cu el în momentul în care am strâns semnături. În cadrul Congresului, vorbeam atunci ca OFL poate fi o armă secretă . Suntem arma secretă a PNL. Suntem pregatiti, si spun eu că dacă la regionala sud a aleşilor locali se vorbea despre o oaste, eu spun că oastea de femei este mult mai bine organizată, este încărcată cu optimism, ştim ce vrem să facem. Doar avem nevoie de un parteneriat alături de organizaţia PNL. Înţelegem foarte bine misiunea OFL, aşa cum spuneam este nevoie de foarte multă empatie, românii aşteaptă răspunsuri şi soluţii la trei probleme importante: şcoală, stradă, spital. Cine poate vorbi mai bine despre problemele familiilor noastre decât noi femeile? Din acest motiv, ne dorim sa facem parte, să fim alături de dvs atunci când PNL va merge şi va interactiona cu cetăţenii”, a mai explicat Pauliuc.

Aceasta a vorbit şi despre partenerii de coaliţie şi a precizat că PNL nu trebuie să îşi ceară scuze de la social-democraţi, când vor fi competitori în alegeri, deoarece liberalii au valorile lor în care cred şi propriul proiect de ţară.

„Vreau sa spun aici un lucru, suntem într-adevăr într-o coaliţie cu partenerii noştri, cu PSD, dar în acelaşi timp în următoarele alegeri suntem şi competitori şi cred eu că nu trebuie să ne cerem scuze faţă de cei de la PSD că noi suntem liberali şi că avem valori liberale în care credem şi că avem propriul nostru proiect de ţară”, a conchis Pauliuc.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.