Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, că prin hotărâre de Guvern, vor aproba în şedinţa de Guvern înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare, o bancă cu capital de stat care va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Prin hotărâre de Guvern, vom aproba astăzi înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare. Este o bancă cu capital de stat. Această bancă va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri. Este o bancă ce va fi un partener al tuturor firmelor româneşti şi instituţiilor publice şi private. Este, de asemenea,  un obiectiv asumat prin PNRR şi programul de guvernare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.
 
Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a arătat că banca va avea un consiliu de supraveghere de şapte persoane şi un consiliul director de trei persoane. El a precizat că banca va fi înfiinţată pe criterii de performanţă, astfel că cei care vor face parte din Consiliu, în primii doi ani, vor primi o sumă fixă şi o primă de succes. Suma fixă nu va  fi la nivelul sistemului bancar, ci o sumă modică, în funcţie de nivelul de performanţă. 
 
Câciu a mai spus că aceştia vor fi monitorizaţi astfel încât banca să fie operaţională într-un an, maximum un an şi jumătate. 
 
”Se face încă un pas important pentru diversificarea instrumentelor de finanţare ale economiei. Este un obiectiv pe care România şi l-a programat începând cu 2015, dar, din păcate, nu l-a realizat”, a spus ministrul Finanţelor, el arătând că important este să avem instrumente diversificate de finanţare, care să vină pe o piaţă de capital şi financiară în care trebuie se îndrepte mai mult spre economie”. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.