Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa Executivului, că la nivelul depozitelor avem înmagazinată o cantitate de gaze care depăşeşte 90% din capacitate, ceea ce ne dă siguranţa că putem să asigurăm cantitatea de gaze naturale, atât pentru consumul cetăţenilor cât şi pentru susţinerea economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este important să subliniem că la nivelul depozitelor avem înmagazinată o cantitate de gaze care depăşeşte 90% din capacitate, ceea ce ne dă siguranţa că putem să asigurăm cantitatea de gaze naturale, atât pentru consumul cetăţenilor, pentru susţinerea economiei şi în continuare vom lua măsuri pentru a ne asigura că facem tot ceea ce este posibil, astfel încât să corelăm capacitatea noastră de extracţie zilnică, ceea ce asigură practic 50% din consum cu capacitatea de extracţie din depozite şi totodată, avem proiecte noi în derulare”, a spus premierul.

El a arătat că, în urma întâlnirii bilaterale pe care a avut-o pe 1 octombrie, la Sofia, cu preşedintele Azerbaidjanului, au căzut de acord să analiză, împreună posibilitatea demarării unui proiect comun la Marea neagră, de gaz lichefiat.

”În felul acesta, astăzi, o echipă de la compania Socar din Azerbaidjan este prezentă în România, în această după-amiază, la guvern, vom semna împreună un memorandum, care va sta la baza unei investiţii comune într-o facilitate (..) la Marea Neagră. Suntem cât se poate de conectaţi şi de asemenea avem motivele necesare pentru a continua să dezvoltăm aceste proiecte care să ne asigure independenţa energetică”, a afirmat şeful Executivului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.