Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunţat că a avut discuţii, joi seară la Dublin, cu românii stabiliţi în Irlanda şi le-a transmis acestor că guvernanţii îmbunătăţesc constant procedurile administrative din ţară şi din relaţia directă cu ei. „S-au făcut paşi serioşi în zona digitalizării, un exemplu fiind emiterea online a cazierului judiciar”, a adăugat preşedintele Senatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut aseară, la Dublin, o întâlnire de suflet cu reprezentanţi ai comunităţii de români stabiliţi în Irlanda. Aici, avem o comunitate solidă şi implicată de români interesaţi de mersul ţării şi de progresele făcute. Le-am spus că îmbunătăţim constant procedurile administrative din ţară şi din relaţia directă cu ei. S-au făcut paşi serioşi în zona digitalizării, un exemplu fiind emiterea online a cazierului judiciar. S-au bucurat, de asemenea, să afle că lucrăm la îmbunătăţirea serviciilor consulare şi la simplificarea procedurilor de emitere a documentelor prin oficiile diplomatice. Ştim cu toţii cât de importantă este optimizarea acestui tip de servicii pentru românii din diaspora”, a scris Nicolae Ciucă, vineri pe Facebook.
 
Liderul PNL a adăugat că le-a vorbit românilor din Irlanda şi despre Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, pe care a lansat-o în mandatul său de premier şi care este condusă de un român revenit în ţară după ce a locuit mult timp în Canada.
 
„Este o instituţie pe care o voi promova în continuare, fiind esenţială pentru sprijinul investiţiilor în ţară noastră. România este din ce în ce mai atractivă pentru mediul de afaceri: anul trecut, au intrat în ţară 11,3 miliarde euro - ca investiţii străine directe - şi am avut o rată de 75% în absorbţia fondurilor europene. Ambele sunt valori-record. Le-am spus că îi aşteptăm acasă, unde lucrurile se vor schimba din ce în ce mai mult în bine. Drumurile sunt în continuă îmbunătăţire şi efectele se vor vedea. Ştiu asta pentru că majoritatea şantierelor de infrastructură de transport au fost demarate de guvernele PNL. Sunt mai multe borne ale progresului, paşi înainte spre condiţiile şi nivelul de trai pe care ni le dorim cu toţii. Sigur că mai sunt multe de făcut, dar direcţia este cea corectă”, a completat Ciucă.
 
El a mai spus că se bucură de fiecare dată când are discuţii cu românii de peste hotare, pentru că aceştia cunosc cum trebuie să arate o ţară dezvoltată.
 
„De altfel, personal mă bucur de fiecare dată când vorbesc cu românii din afara ţării, pentru că ei ştiu bine cum trebuie să arate o ţară dezvoltată şi îmi dau exemple concrete despre care sunt direcţiile în care mai avem de lucru. Le mulţumesc pentru că au încredere în noi şi pentru că fac cinste ţării, oriunde s-ar afla”, a concluzionat preşedintele liberalilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.