Premierul Nicolae Ciucă l-a anunţat personal, în cadrul unei discuţii avute miercuri seară, pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, că România îşi menţine poziţia de a cere un vot în Consiliul JAI privind aderarea la Spaţiul Schengen, afirmă surse politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor politice, Nicolae Ciucă a avut o discuţie cu cancelarul austriac miercuri seară, premierul reiterând cererea României de a intra în Spaţiul Schengen.

Ciucă l-a anunţat personal pe cancelar că România îşi menţine poziţia de a cere un vot în JAI pe acest subiect, subliniind că ţara noastră are în prezent susţinerea tuturor celorlalte state membre.

Totodată, premierul român a reluat argumentele aduse zilele trecute în favoarea aderării României la Schengen.

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.

Austria este singurul stat care se opune aderării României la Spaţiul Schengen, iar pentru o decizie este necesară unanimitatea.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Cancelarul Austriei a ridicat din nou problema migraţiei şi a explicat că trebuie căutată o soluţie realistă.

„România şi Bulgaria au nevoie de sprijinul nostru, dar şi Ungaria”, a arătat el. „Nu este o discuţie politică, ci una de securitate, nu putem să o ascundem sub preş”, a menţionat cancelarul austriac. „N-ar trebui să avem un război al vorbelor”, a mai spus Karl Nehammer.

El a sugerat, de asemenea, că România nu va fi decuplată de Bulgaria în ceea ce priveşte aderarea la Schengen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.