Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a avut joi o întrevedere cu secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Ulrik Vestergaard Knudsen, el afirmând că crede cu tărie în faptul că ”admiterea în OCDE reprezintă pentru România oportunitatea prin care se pot face reforme vitale, care vor îmbunătăţi atât mediul de afaceri, cât şi nivelul de trai al românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi o întrevedere cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretar general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). M-am bucurat să îi fiu din nou gazdă, după ultima sa vizită la Bucureşti, în luna iunie a acestui an şi l-am asigurat că vom continua să lucrăm împreună, din poziţia de preşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE. Această comisie parlamentară are un rol esenţial în procesul de aderare a României la Organizaţie, avizând toate actele normative din acest demers”, a transmis preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă.

El afirmă că i-a spus înaltului oaspete că ”admiterea în organizaţia pe care o reprezintă este un important obiectiv de ţară al României”.

”De aceea, în cadrul comisiei pe care o conduc, lucrăm la implementarea cât mai rapidă în legislaţia naţională a recomandărilor OCDE. Un proiect important, pe care Parlamentul l-a tratat cu prioritate, a fost legea de admitere a României în Convenţia Anti-Mită a Organizaţiei. L-am mai informat pe secretarul general adjunct că, la comisie, avem în lucru răspunsurile la chestionarele trimise de conducerea OECD, organizăm vizitele misiunilor de experţi şi pregătim evaluările care vor fi făcute de cele 26 de Comitete tehnice care analizează dosarul României”, a arătat Ciucă.

”Cred cu tărie că admiterea în OCDE reprezintă pentru România oportunitatea prin care se pot face reforme vitale care vor îmbunătăţi atât mediul de afaceri, cât şi nivelul de trai al românilor”, a subliniat Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.