Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut, marţi la Parlament, în întrevedere cu ministrul kazah al Afacerilor Externe, Murat Nurtleu, iar discuţiile au vizat consolidarea relaţiilor ţării noastre cu Kazahstan, un important partener comercial al ţării noastre şi al UE, în mod special în ceea ce priveşte importurile energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România trebuie să îşi consolideze relaţiile cu Kazahstan, un important partener comercial al ţării noastre şi al Uniunii Europene, în mod special în ceea ce priveşte importurile energetice. Aceasta a fost concluzia întâlnirii pe care am avut-o azi, la Palatul Parlamentului, cu ministrul kazah al Afacerilor Externe, Murat Nurtleu. Întărirea relaţiei cu cea mai mare ţară din Asia Centrală va îmbunătăţi securitatea energetică a regiunii noastre, dar şi a Europei, în ansamblu”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.
Preşedintele Senatului a mai spus că „aproape toate importurile noastre din Kazahstan sunt transporturi de petrol, care se rafinează în ţară, creându-se produse finite, cu o valoare adăugată mai mare”.
 
„Avem nevoie de trasarea unui coridor de transport între zona Mării Caspice şi Marea Neagră, prin Caucazul de Sud, pentru a se permite un flux mai mare de mărfuri către Europa. Amândoi avem convingerea că, prin operaţionalizarea acestei rute, porturile româneşti vor deveni importante hub-uri între Est şi Vest”, a completat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.