Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, marţi, referitor la posibile liste comune cu PSD la alegerile din 2024, că există discuţii cu social-democraţii în acest sens şi „orice opţiune politică rămâne deschisă”. „Discutăm de un proiect care trebuie să se concretizeze în ceea ce aşteaptă electoratul de la noi. Nu de fiecare dată poate să funcţioneze un construct politic, după cum îşi doresc liderii sau partidele. Este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce aşteaptă electoratul şi la modul în care putem să realizăm un proiect politic care, într-adevăr, să ofere o perspectivă”, a completat fostul premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând nu există niciun fel de negociere secretă pentru că nu aş face acest lucru şi sunt convins că nici domnul Ciolacu nu ar putea sa facă negocieri secrete. Din perspectiva mea şi din modul în care am înţeles pană acum că trebuie să facem politică nu poate să fie niciun fel de negociere secretă. Atunci când doi oameni ştiu acelaşi lucru nu mai este secret. Doi, în niciun fel de demers pe care l-am întreprins până acum nu am luat decizii singur, am discutat de fiecare dată,  pentru ca sunt anumite momente ale evoluţiei unei situaţii sau a alteia care se negociază la nivelul conducerii executive a partidului  dar de fiecare dată am mers şi am discutat cu Biroul Politic Naţional sau cu Biroul Executiv atunci când a fost cazul. Ca atare, indiferent cum se vor derula toate aceste aspecte a ceea ce poate să însemne o abordare politică pentru anul 2024, nu se va face decât în deplin consens şi cu votul Biroului Politic Naţional”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat marţi la Parlament dacă a avut discuţii cu PSD pentru constituirea unei alianţe cu PSD la alegerile de anul viitor.

Chestionat cum vede el această situaţie şi dacă doresc liberalii liste comune cu PSD la alegeri, indiferent care sunt ele, liderul PNL a răspuns: „În momentul de faţă discuţii cu PSD există, pentru că suntem la guvernare împreună”.

„Orice evoluţie politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opţiune politică rămâne deschisă. Discutăm de un proiect care trebuie să se concretizeze în ceea ce aşteaptă electoratul de la noi. Nu de fiecare dată poate să funcţioneze un construct politic, după cum îşi doresc liderii sau partidele. Este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce aşteaptă electoratul şi la modul în care putem să realizăm un proiect politic care, într-adevăr, să ofere o perspectivă”, a completat Ciucă.

El a mai spus că „trebuie să măsurăm şi să vedem ce vrea electoratul”, chestionat dacă electoratul şi-ar dori această alianţă PSD şi PNL.

Liderul liberalilor a adăugat că toate ipotezele privind un construct politic PSD şi PNL la alegeri sunt pe masa de lucru a fiecăruia dintre partide.

„Am spus mai devreme că toate ipotezele şi toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa fiecărui partid, nu doar la noi. Nu numai la PNL şi la PSD şi la USR, la oricare partide vor să aibă o abordare coerentă a anului electoral 2024”, a mai explicat Ciucă.

Întrebat care ar fi atunci condiţiile ca listele comune să se îndeplinească şi ce ar trebui sa se întâmple ca PSD şi PNL să participe pe liste comune la alegerile din 2024, Nicolae Ciucă a replicat: „Este nevoie sa asigurăm coerenţa coaliţiei şi rezultate foarte bune la guvernare”.

„Este nevoie sa identificăm care sunt aşteptările electoratului şi cum este primită o astfel de construcţie politică şi desigur ce-şi doreşte electoratul şi partidul fiecăruia dintre noi.Păstrarea fidelităţii şi-o doreşte fiecare partid, dar ca orice partid politic ne dorim să evoluăm şi să obţinem rezultate cât mai bune. În funcţie de perspectivele acestor rezultate se vor lua şi deciziile”, a conchis Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, după vizita de lucru la lotul 3 - parte din Autostrada Focşani - Bacău (A7), întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, că ”normal că există discuţii”. ”Facem politică. Eu cred că şi PSD şi PNL am adus o stabilitate în România”, a mai spus premierul.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat marţi despre discuţii PNL-PSD privind candidaturi comune la alegerile din 2024 că acestea nu există în acest moment pe acest subiect, însă PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor. ”Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”, a arătat Bode.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.