Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a primit luni vizita oficială în România a unei delegaţii din partea Parlamentului Republicii Irak, conduse de Dylan Ghafour Saleh, preşedinta Comisiei pentru Politică Externă, el afirmând că Baghdadul poate conta pe sprijinul României în reformarea instituţiilor statului, dar şi în reconstrucţia economică a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am primit vizita oficială în România a unei delegaţii din partea Parlamentului Republicii Irak, conduse de doamna Dylan Ghafour Saleh, preşedinta Comisiei pentru Politică Externă. Pentru România, securitatea acestui partener comercial tradiţional este esenţială pentru stabilitatea regiunii Orientului Mijlociu. Irak este un mare producător de petrol şi gaze, cu care am putea relua cooperarea energetică”, arată preşedintele Senatului într-o postare.
 
”Le-am spus parlamentarilor irakieni şi preşedintei de comisie că Baghdadul poate conta pe sprijinul nostru în reformarea instituţiilor statului, dar şi în reconstrucţia economică a ţării. Partea irakiană îşi doreşte aprofundarea cooperării comerciale prin importul de cereale de la noi şi de atragerea de investiţii româneşti în ţara lor”, a transmis Nicolae Ciucă.
 
Preşedintele Senatului mai afirmă că pe plan diplomatic, Bucureştiul facilitează dialogul între Irak şi UE ori NATO, în aspecte economice sau de securitate.
 
”România are deja o contribuţie activă şi vizibilă la stabilitatea Irakului prin prezenţa noastră militară acolo. Cunosc îndeaproape situaţia, luând parte, ca general, la misiunea Antica Babilonia derulată în Irak în 2004, când am condus trupele româneşti în prima bătălie care a implicat activ militari români după 1945”, menţionează Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.