Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmâ după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor recunoscute în România că oamenii au nevoie de repere şi tradiţii, iar datoria statului este să sprijine fiecare cult, proporţional cu nevoile lui. Potrivit lui Ciucă, cultele religioase sunt vectori de susţinere a diasporei româneşti, iar cu ajutorul statului român şi al bisericilor, românii din străinătate îşi menţin identitatea naţională şi religioasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Credinţa în Dumnezeu dă forţă unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simţit forţa pe care ţi-o poate da credinţa în momente dificile. Ulterior, în toate funcţiile publice pe care le-am ocupat – ca ministru, premier, dar şi ca preşedinte al Senatului – am sprijinit activitatea cultelor religioase”, a scris preşedintele PNL pe Facebook, arătând că despre asta a fost şi întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii cultelor recunoscute în România.

”Avem obiective comune. Ne uneşte dorinţa de armonie socială, dar ne unesc şi valori morale precum respectul, empatia şi demnitatea umană. Cultele religioase sunt vectori de susţinere a diasporei româneşti. Cu ajutorul statului român şi al bisericilor, românii din străinătate îşi menţin identitatea naţională şi religioasă”, afirmă Nicolae Ciucă.

Liderul PNL precizează că ”oamenii au nevoie de repere şi tradiţii, iar datoria statului este să sprijine fiecare cult, proporţional cu nevoile lui”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.