Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut marţi discuţii cu preşedintele Curţii de Conturi Europene (ECA) despre reformele din PNRR, el arătând că România face eforturi considerabile pentru atingerea obiectivelor asumate, însă la Bruxelles trebuie să se înţeleagă faptul că aceste ţinte au fost fixate într-un context internaţional radical diferit şi că este necesară o adaptare la problemele date de provocările actuale şi de un mecanism european mai eficient pentru susţinerea statelor membre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit astăzi vizita lui Tony Murphy, preşedintele Curţii de Conturi Europene (ECA), care se află în ţara noastră împreună cu o delegaţie din care face parte şi Viorel Ştefan, membru al ECA. Am vorbit despre reformele asumate de România prin PNRR, politica fiscală a Uniunii Europene şi despre eforturile României în actualul context al crizei de securitate din regiune”, a transmis preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă arată că i-a transmis oficialului european că statele din Est au nevoie de o mai mare flexibilitate din partea Comisiei Europene în discuţiile despre PNRR.

”România face eforturi considerabile pentru atingerea obiectivelor asumate, însă la Bruxelles trebuie să se înţeleagă faptul că aceste ţinte au fost fixate într-un context internaţional radical diferit. Din punctul de vedere al autorităţilor de la Bucureşti, este necesară o adaptare la problemele date de provocările actuale şi de un mecanism european mai eficient pentru susţinerea statelor membre”, afirmă Ciucă în mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.