Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în carul declaraţiilor de presă comune cu secretarul-General al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Mathias Cormann, că începând din acest moment, urmează partea prin care vor confirma tehnic şi vor răspunde la toate aspectele care vor fi prezentate comitetelor de specialitate ale OCDE, pentru clarificări şi pentru a prezenta progresul pe care România l-a făcut pentru atingerea standardelor OCDE

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând din acest moment, urmează partea prin care vom confirma tehnic şi vom răspunde la toate aspectele care vor fi prezentate comitetelor de specialitate ale OCDE, pentru clarificări şi pentru a prezenta progresul pe care noi l-am făcut pentru atingerea standardelor OCDE”, a spus Nicolae Ciucă. 

El a menţionat că este un an dificil pentru contextul internaţional, atât în planul securităţii, cât şi din punct de vedere economic, iar noi, românii, o ştim foarte bine, fiind în vecinătatea războiului din Ucraina. 

”Prin acest proces de aderare avem ocazia de a lucra îndeaproape cu OCDE şi de a învăţa şi reforma întreaga societate românească la standardele OCDE, a mai spus premierul. 

”Prin acest moment, Guvernul s-a angajat într-un proces de reformă, la nivelul întregii societăţi, a mai spus premierul Ciucă, arătând că vorbim de mai multe domenii precum guvernanţa, politicile de mediu, guvernanţa publică, corporativă.

”Practic, prin tot ceea ce vom face de aici înainte sperăm să ne încadrăm în deviza OCDE, Politici mai bune pentru vieţi mai bune”, a menţionat şeful Executivului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.