Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă marţi că decizia Agenţiei de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României cu perspectivă stabilă este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte. ”Obţinerea acestui rating vine pe fondul situaţiei economice solide, construite de guvernarea liberală”, declară Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Decizia Agenţiei de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României cu perspectivă stabilă este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte. Raportul arată că România are o economie cu perspective solide de creştere economică. Dacă vom continua să ne respectăm angajamentele din PNRR şi să absorbim fondurile europene, economia naţională va avea rezistenţa necesară temperării efectelor şocurilor de pe pieţele internaţionale”, arată preşedintele PNL într-o postare pe Facebook. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Nicolae Ciucă subliniază că, prin aceste evaluări, dăm şi un semnal de încredere marilor investitori care caută ţări sigure în care să îşi plaseze banii şi să creeze locuri de muncă.
 
”Obţinerea acestui rating vine pe fondul situaţiei economice solide, construite de guvernarea liberală”, declară Ciucă. 
 

Ministerul Finanţelor anunţă, luni seară, că Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valutã, precum şi perspectiva stabilã.

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.