Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, că avem creştere economică şi pe cel de-al treilea trimestru, de aproximativ 4 %, potrivit datelor INS. Şeful Executivului a dorit să asigure cetăţenii români că fac tot ceea ce e posibil pentru a menţine această evoluţie.Trebuie să ne asigurăm că cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor pentru acoperirea inflaţiei, a mai arătat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 
”Subliniez datele foarte bune pe care le-a comunicat astăzi Institutul Naţional de Statistică, într-o situaţie destul de complicată, la nivelul Guvernului s-au reuşit măsuri care asigură continuarea consolidării economice. Avem creştere economică şi pe cel de-al treilea trimestru, o creştere economică de aproximativ 4 % în comparaţie cu primele nouă luni ale anului trecut. Doresc să asigur cetăţenii români că facem tot ceea ce e posibil pentru a menţine această evoluţie şi să asigurăm că vom trece cu bine de această situaţie”, a spus premierul la Parlament. 
 
Întrebat despre inflaţie, şeful Executivului a spus că ”prin măsurile pe care le-au luat anul acesta a nivelul guvernului prin pachetele de sprijin au fost asigurate atât creşterea venitului minim garantat, au fost asigurate o serie de facilităţi pentru cei care sunt în vulnerabilitate şi au salarii şi venituri foarte mici”.
 
”Discutăm şi de analiza pe care o facem la nivelul coaliţiei şi în guvern pe baza acestor rezultate în care avem o imagine a proiecţiei bugetului pe anul viitor să putem asigura compensarea inflaţiei care a depăşit 15%. Atunci trebuie să ne asigurăm că cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor pentru acoperirea inflaţiei”, a mai spus premierul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.