Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă va fi avansat ca propunere de premier din partea formaţiunii, de o parte din liderii PNL, la şedinţa conducerii PNL de la ora 14.00. Surse liberale au precizat pentru News.ro că în PNL există o tensiune maximă şi o parte din liberali consideră că varianta Ciucă este singura care poate debloca negocierile cu cei de la PSD şi pentru a încheia criza care afectează în primul rând PNL, şi mai puţin PSD

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 În discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, Florin Cîţu ar fi cerut asigurări că, deşi nu va mai fi premier, va putea avea controlul asupra tuturor numirilor din Executiv.  În plus, Florin Cîţu s-ar fi asigurat că, prin renunţarea la funcţia de premier, nu va exista niciun risc să piardă şefia partidului, au mai precizat sursele liberale. 

Preşedintele PNL ar putea să primească în schimb şefia Senatului, fiind al doilea om în stat. 

Florin Cîţu vrea ca, în cazul în care nu mai este premier, toate numirile din partea PNL în guvernul de coaliţie cu PSD şi UDMR să fie validate de el, atât la nivel de miniştri. cât şi în celelalte eşaloane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.