Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi că în şedinţă Guvernul va lua o decizie privind plăţile care trebuie asigurate prin programul de sprijin a refugiaţilor. El a arătat că sunt întreprinse toate demersurile către Comisia Europeană şi în felul acesta în luna iunie vom primi aproximativ 110 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O să luăm o decizie prin care vom asigura fondurile necesare pentru plăţile care trebuie asigurate prin programul de sprijin a refugiaţilor. Am discutat cu ministrul Bode şi cu ministrul Câciu, astfel încât să asigurăm fondurile de la buget pentru acoperirea cheltuielilor pe primele trei luni”, a spus premierul Nicolae Ciucă în şedinţă.

El a arătat că, ”aşa cum au stabilit în şedinţele anterioare, inclusiv cea de săptămâna trecută împreună cu ministrul Boloş, sunt întreprinse toate demersurile către Comisia Europeană şi în felul acesta în luna iunie vom primi aproximativ 110 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Cumulat cu ceea ce am primit anul trecut, aproximativ 41 de milioane de euro, putem spune că sumele acoperă aceste cheltuieli”, a menţionat premierul.

El a completat: ”Am solicitat ca anul acesta suma totală să fie de aproximativ 200 de milioane de euro, să ne asigurăm că avem banii pentru asigurarea acestor plăţi compensatorii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.