Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că în coaliţie s-a decis ca reglementarea salariilor şi a pensiilor să fie analizată în grupuri de lucru, la Ministerul Muncii, astfel încât să putem să avem până la finalul anului ceea ce va reprezenta îndeplinirea jalonului nostru din PNRR şi pentru salarii şi pentru pensii. Despre pensiile militare , premierul a ţinut să precizeze că sunt pensii militare de stat, pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este că pensiile militare, indiferent de domeniul de activitate unde îşi desfăşoară activiitatea, sunt pensii militare de stat, pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale”, a spus premierul.

Şeful Executiviului a continuat: ”La nivelul coaliţiei am decis ca tot ceea ce înseamnă reglementarea salariilor şi a pensiilor să constituie activitatea de analiză în interiorul grupurilor de lucru care vor lua fiinţă la nivelul Ministerului Muncii, din care vor face parte atât reprezentanţii structurilor guvernamentale cât şi reprezentanţii patronatelor, sindicatelor, societăţii civile, astfel încât să putem să avem până la finalul anului ceea ce va reprezenta îndeplinirea jalonului nostru din PNRR şi pentru salarii şi pentru pensii”.

Premierul Ciucă a arătat că ”discutăm aici de ceea ce înseamnă echilibrarea, eliminarea inechităţilor şi toate problemele pe care le ştim cu toţii în sistemul de salarizare şi de pensii”.

”Este o decizie care a fost luată în coaliţie, care deja a început să prindă contur la nivelul Guvernului, în interiorul Ministerului Muncii”, a mai declarat şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.