Premierul Nicolae Ciucă afirmă, marţi seară, că implementarea pachetului de măsuri ”Sprijin pentru România” este prioritară pentru Executiv, iar soluţiile legislative sunt deja în lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Punerea în aplicare a pachetului de măsuri ”Sprijin pentru România”, pentru protejarea cetăţenilor şi economiei, este prioritară pentru Guvern. Am discutat cu miniştrii responsabili, iar soluţiile legislative sunt în lucru”, a anunţat, marţi seară, premierul Nicolae Ciucă.  

Potrivit acestuia, schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, publicată de Ministerul Finanţelor spre consultare publică, ”răspunde unei aşteptări foarte mari venite din partea mediului de afaceri”.  

”Beneficiile acestei soluţii incluse în ”Sprijin pentru România” vor fi semnificative şi pentru sectoarele către care vor fi direcţionate finanţările: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială. O economie dinamică, bazată pe creştere sănătoasă, este în măsură să asigure locuri de muncă şi fonduri la buget pentru a susţine politici sociale şi servicii publice mai bune pentru cetăţeni”, a mai transmis premierul.  

Ministerul Finanţelor anunţă că acordă ajutor de stat pentru investiţii de peste 1 milion de euro, în 92 de domenii de activitate eligibile. Astfel, ministerul a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România şi propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investiţiilor cu impact major în economie. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.