Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat vineri, în cadrul RePatriot Summit, că în 2021 nu le dădea nimeni şansa să realizeze această Coaliţie, dar a existat acea vedere dincolo de prezent, în care se anticipa că urmează să gestioneze provocări mai serioase. ”S-a putut, am guvernat împreună aproape 2 ani de zile. Am trecut ţara prin acele crize succesive şi suprapuse. Important este ce facem de aici înainte”, a mai spus Ciucă în cadrul evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Legătura între mine şi RePatriot s-a consolidat în anul 2018, când împreună pentru a identifica cele mai bune şi cele mai relevante căi de a sărbători cei 100 de ani de la Marea Unire, am lucrat împreună la un proiect care a reverberat şi după aceea, pentru că după ce am reuşit să onorăm cum se cuvine veteranii de Război care mai erau în viaţă, la vremea respectivă, am continuat şi proiectul respectiv s-a concretizat în măsuri care, într-adevăr, au reuşit să finalizeze proiectul nostru de a ne arăta recunoştinţa pentru ceea ce au făcut veteranii şi pentru ceea ce ne-au lăsat, ca noi astăzi să putem să trăim în linişte şi de a ne bucura de astfel de clipe. Am reuşit atunci să mărim indemnizaţia şi să o aducem la un nivel de decenţă, aşa cum se cuvine, şi pentru asta eu vă mulţumesc, pentru că împreună am reuşit să generăm această decizie”, a spus Nicolae Ciucă în discurs.

Preşedintele Senatului a arătat că Repatriot este o activitate de platformă integratoare.

”Eu cred că este o platformă, un networking care începe să se consolideze şi să producă efecte, ţinând cont de faptul că sunteţi la cea de a 8a ediţie şi suntem împreună. Trebuie să fim cu toţii împreună, pentru că, până la urmă, dezideratul, scopul acestei iniţiative a fost acela de a aduce împreună românii, indiferent unde îşi desfăşoară activitatea, în ţară sau peste hotare”, a subliniat Ciucă. Preşedintele Senatului a afimat că ”dincolo de cifrele legate de PIB, România după ce a aderat la NATO şi la Uniunea Europeană a avut cea mai dinamică creştere economică din Europa, 800%”.

”Într-adevăr, PIB-ul a crescut, am depăşit anumite ţări pe care nu ne-am fi gândit că o să reuşim să le ajungem. Da, dar trebuie să folosim o axiomă, să stabilim nivele de ambiţie cât mai ridicate, ca să avem rezultate cât mai bune. Suntem a 6a ţară din Europa, atunci trebuie să ajungem a 6a ţară şi din punct de vedere al dezvoltării economico-sociale. Dacă ne propunem acest lucru, sunt convins că putem. Am avut curajul, atunci când am fost premier, după ce la sfârşitul anului 2022 am avut o creştere în valoare nominală a PIB-ului de 49 miliarde de euro, ne apropiem de 300 de miliarde de euro ca PIB, să facem în aşa fel încât să ne propunem ca la sfârşitul anului 2027, România să aibă un PIB de 500 de miliarde de euro”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a mai spus că avem acest potenţial şi a precizat că a discutat chestiunea aceasta cu oamenii de afaceri, cu Romanian Business Leaders.

”Există acest potenţial! Practic, ei au venit şi au spus: domnule premier, afişaţi, undeva în spate, această cifră. PIB-ul României 500 de miliarde de euro, pentru că se poate. Fiecare dintre cei care sunt la guvernare, nu contează culoarea politică, aici nu vorbim de culoare politică, aici vorbim de România. România poate să atingă acest deziderat, iar aceasta se poate face prin ceea ce s-a zis mai devreme, că nu există separaţie între putere şi ceilalţi. Dacă vrem, într-adevăr, să reuşim în astfel de obiective, trebuie să fim cu toţii laolaltă şi să retrezim acel sentiment de unitate, voinţă şi de putere, pentru că le avem pe toate, dar sunt lăsate undeva acolo şi intrăm într-o anumită stare de blazare. România nu este o ţară blazată, România este o ţară cu blazon. Românii sunt oameni cu blazon. Trebuie doar să avem încredere, să avem deschidere la comunicare, deschidere la dialog”, a subliniat Ciucă.

Preşedintele PNL a mai afirmat că ”în 2021 nu le dădea nimeni şansa să realizeze această Coaliţie, dar a existat acea vedere dincolo de prezent, în care se anticipa că urmează să gestioneze provocări mai serioase decât cele de la începutul anului 2021”.

”Atunci, s-a ales să se realizeze această Coaliţie, stânga cu dreapta. S-a putut, am guvernat împreună aproape 2 ani de zile. Am trecut ţara prin acele crize succesive şi suprapuse despre care nu vreau să discut, pentru că ele se repetă, s-a intrat într-o rutină cu acest argument. Important este ce facem de aici înainte, iar de aici înainte putem ca prin această platformă integrată, acest networking dintre românii din ţară şi românii din Diaspora, putem să creăm acele programe şi proiecte prin care românii din Diaspora să simtă legătura pe care o au cu ţara, să simtă că indiferent unde sunt pot face ceva pentru ţară, pentru că există acest sentiment. Am fost şi i-am văzut, am vorbit cu fiecare dintre ei de fiecare dată când am putut. De curând am fost la o activitate în Irlanda şi m-am văzut cu românii din Irlanda. Sunt absolut incredibili şi nu sunt puţini şi nu fac lucruri mici acolo, nu sunt doar la baza activităţilor. Au reuşit să urce şi urcă în ierarhie. Au reuşit la a treia generaţie. Este îmbucurător, ne mândrim, dar este trist pentru că nu sunt acasă şi ei resimt că nu sunt acasă. Ei vor să se întoarcă acasă, iar pentru asta, noi, aici, trebuie să facem ceea ce avem de făcut, ca ei să ia decizia să revină acasă”, a spus Nicolae Ciucă în discurs.

”Este, pentru mine, un moment în care să vă mulţumesc şi să vă felicit pentru tot ceea ce faceţi. Este un moment prin care, al angajamentului personal, voi continua să sprijin tot ceea ce este necesar şi benefic pentru ca românii să resimtă patriotismul adevărat, pentru că asta înseamnă RePatriot, patriotismul adevărat, nu fals. Componenta aceea de suveranitate adevărată, nu falsă. Ortodoxismul adevărat, nu fals. Credinţa adevărată şi nu doar clamată prin vorbe şi să evităm prin acest dialog tot ceea ce ni se difuzează printr-o serie întreagă de instrumente foarte bine meşteşugite ca informaţii false, ca informaţii care schimbă percepţii şi informaţii care ne fac să intrăm în starea în care să fim mereu dezamăgiţi. Nu trebuie să fim dezamăgiţi, avem de ce să fim mândri. Pentru asta trebuie să ne angajm fiecare dintre noi şi să avem acea putere interioară, aşa cum aţi avut-o dumneavoastră, să mişcaţi lucrurile în direcţia care trebuie”, a spus Nicolae Ciucă în final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.