Deputatul PNL Mircea Fechet a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că liberalii vor monitoriza primarii USR privind majorarea impozitelor în 2023, iar dacă USR consideră că impozitele pe proprietate nu trebuie să crească deloc în 2023, să se asigure prin Consiliul Local că fac acest lucru. Liberalul a mai afirmat că acele persoane vulnerabile, care au venituri foarte mici, sunt protejate şi astăzi, în legătură cu impozitele pe locuinţă şi la fel vor rămâne şi în viitor, în măsura în care primarii vor decide să mărească aceste impozite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să admit că în această perioadă extrem de grea pentru români şi vă mărturisesc că zilnic vorbesc cu foarte mulţi oameni care îmi spun acelaşi lucru pe care îl simţi şi noi pe pielea proprie, respectiv că inflaţia ne afectează pe toţi, că mâncarea este exagerat de scumpă, că la fel este şi carburantul, etc. Pot să admit că un impozit mai mare la o locuinţă s-ar putea să pună o presiune suplimentară şi sigur că va pune”, a arătat Fechet. 

El a ţinut să precizeze că ”acele persoane vulnerabile, care au venituri foarte mici, sunt protejate şi astăzi, în legătură cu impozitele pe locuinţă, la fel cum vor rămâne şi în viitor, în măsura în care primarii vor decide să mărească aceste impozite”.

Deputatul PNL a menţionat că PNL îl va monitoriza pe primarii de la USR, pentru a vede dacă majorează impozitele în 2023.

”O să rog colegii mei din PNL, consilieri locali şi la Bacău, în circumscripţia din care fac parte dar şi în alte locuri unde USR are primari, să ne asigurăm că impozitele nu vor creşte. Dacă USR consideră că impozitele pe proprietate nu trebuie să crească deloc în 2023, să ne asigurăm prin Consiliul Local că vor face acest lucru”, a mai spus Fechet.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a afimat miercuri că impactul unei eventuale creşteri a impozitelor pe locuinţe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici. El a mai afirmat că trebuie să ţinem cont şi de faptul că este o inechitate ca impozitele să fie la fel în unităţi administrativ teritoriale diferite.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.