Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă marţi că a sesizat instituţiile abilitate pentru a fi identificate, şi pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am sesizat astăzi instituţiile abilitate pentru a fi identificate, şi pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie. Aceste informaţii false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare!”, spune ministrul Transporturilor pe Facebook.

”Nu am făcut şi nu voi face reclamă pentru nicio companie şi nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acţiuni”, mai precizează Grindeanu.

Luni, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat o tentativă de fraudă financiară tip deepfake după ce au apărut videoclipuri ce folosesc fraudulos imaginea şi vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiţii financiare pe o platformă inexistentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.