Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea explică, joi seară, ce înseamnă pentru România proiectul de lege adoptat de SUA pentru dezvoltarea Mării Negre, respectiv mai multă securitate, mai multe investiţii străine, linişte şi siguranţă pentru cetăţenii români. La rândul său, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a apreciat că este o zi istorică pentru Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre. Legea merge la promulgare la preşedintele Joe Biden”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Ştefan Radu Oprea.

Acesta explică ce înseamnă pentru România proiectul de lege adoptat:

  1. mai multă securitate în urma elaborării acestei strategii care ne poate conferi rolul de lideri regionali,
  2. mai multe investiţii străine, adică mai multe locuri de muncă,
  3. linişte şi siguranţă pentru cetăţenii români.

”Proiectul a fost iniţiat bipartizan de senatorii democrata Jeanne Shaheen şi republicanul Mitt Romney şi ulterior susţinut de foarte mulţi congressmeni. Pentru România a fost un efort de susţinere a acestui proiect de peste doi ani în care am încercat să convingem cât mai mulţi senatori şi reprezentanţi să voteze acest proiect. Le-am vorbit despre situaţia reală din această parte a lumii, despre nevoia de stabilitate şi securitate, dar şi despre oportuniţăţile care se vor naşte pentru companiile americane, a mai transmis ministrul.

La rândul său, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a apreciat că este o ”zi istorică pentru Parteneriatul Strategic România-SUA”.

”România este pregătită să colaboreze cu SUA la această strategie atât de necesară, consolidând securitatea şi stabilitatea regională”, a swcris Tîlvăr pe Twitter.

Reprezentanţii Ambasadei României în Statele Unite au anunţat că a fost adoptat de către Congresul SUA proiectul de lege privind strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre.

Astfel, Congresul a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei la nivelul preşedintelui SUA, iar Legea merge la promulgare la preşedintele Joe Biden.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.