Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă, după vizită la Spitalul judeţean de urgenţă Bihor, că situaţia corectă este ca în oraşele mici sau cele medii să existe o adunare a resurselor existente în domeniul medical pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia corectă este ca în oraşele mici sau cele medii să existe o adunare a resurselor existente în domeniul medical pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor. Cred că este abordarea corectă, ceea ce duce de fapt şi la un lucru la care poate vă gândiţi mai puţin, fac foarte multe servicii medicale din care spitalul obţine venituri suplimentare care pot fi utilizate în dezvoltarea spitalului. Faptul că noi am contribuit foarte mult la dezvoltarea laboratorului de neuroradiologie, probabil cel mai modern laborator de analize din România, nu face altceva decât să confirme că acolo unde există professionalism în este conducerea unei unităţii sanitare sunt rezultate bune. Dar scopul nu este nici profesionalismul, nici o conferinţă de presă, scopul este ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate, de bună calitate, lucrul ăsta se întâmplă la Oradea”, a spus ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă.

”Sunt convins că alături de celelalte proiecte pe care le dezvoltăm la Ministerul Sănătăţii în infrastructură, PNRR, Oradea beneficiază de un mare proiect, peste 100 de milioane de euro, care ţine tot de acest spital de pneumologie boli infecţioase (..) Mă gândesc că acest model de bună practică poate fi extins şi aici depinde foarte mult şi de dorinţa celor care lucrează în autorităţile locale de a participa la astfel de proiecte care necesită voinţă şi viziune măcar pe termen mediu pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate. Sunt şi alte judeţe în România la Bistriţa de exemplu unde se întâmplă lucrul ăsta, alte judeţe din apropiere de la dumneavoastră unde nu se întâmplă lucrul ăsta. Aceste chestiuni ţin de responsabilitatea pe care o au oamenii şi fiecare dintre noi pentru comunităţile în care trăim şi de care suntem responsabili”, a mai subliniat Rafila. .

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministrul a precizat că toate investiţiile începute de actualul Guvern vor fi finalizate.

”Suntem la sfârşitul lunii ianuarie şi ne vom reîntâlni într-un fel sau altul pentru reei sau patru ani şi o să vedeţi că majoritatea investiţiilor pornite în România de acest Guvern vor fi finalizate şi indifferent de poziţia pe care o vom avea, ne vom bucura că oamenii din această ţară au în sfârşit acces la alte titpuri de servicii de sănătate, aşa cum se doreşte de foarte mult timp în ţara noastră, inclusiv la spitale regionale”, a spus Alexandru Rafila. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.