Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a avut negocieri pentru legea salarizării cu profesioniştii din transporturi, autorităţile centrale şi instituţiile cu autofinanţare, ea precizând că îşi doreşte o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Ea a mai anunţat că va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Negocieri-maraton pentru legea salarizării: profesioniştii din transporturi, din autorităţile centrale şi instituţiile cu autofinanţare şi-au expus problemele din domeniile lor de activitate”, anunţă Ministerul Muncii.
 
Instituţia precizează că ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a discutat cu profesioniştii din transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenţia Nucleară şi Deşeuri Radioactive, turism, Agenţia Naţională de Integritate, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei şi sindicatele reprezentative ale acestor instituţii.
 
”Discuţiile au avut loc în contextul elaborării proiectului legii salarizării în sectorul bugetar. Profesioniştii prezenţi la dialog au expus provocările pe care le întâmpină la locurile de muncă şi au susţinut că este nevoie de o lege nouă care să elimine inechităţile din salarizarea în sistemul public”, arată comunicatul. 
 
”Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.