Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a răspuns marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre criticile celor de la Declic privind parcurile naţionale, că ”a scoate drujba din parcul naţional sună foarte frumos şi poţi să strângi foarte mulţi bani şi foarte multe donaţii pe un scop din acesta foarte nobil”. Ministrul a mai spus că le-a vorbit celor de la Declic în limba maghiară, când au fost în satul său natal, pentru că aceştia au vorbit în limba maghiară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt unele organizaţii care dau citate din programele noastre, din programele de guvernare, este citat inclusiv din discuţiile avute cu parcurile naţionale, cu grupul de lucru care face propunerile pentru administrarea parcurilor naţionale”, a spus el.

”Cel mai uşor este să comentezi şi să te pricepi şi la schimbări climatice şi la cărbune şi la produse din lemn şi la tăierea lemenelor şi la PET şi la deşeuri”, a mai afirmat Tanczos Barna despre criticile care i se aduc de către cei de la Declic. 

El a precizat că în minister se lucrează la extinderea la 75% a suprafeţelor protejate în parcuri.

”Avem şi parcuri cu 70%, altele cu 51%, vom avea parcuri cu peste 80%, procedurile durează în funcţie de stadiul în care se află fiecare parc”, a explicat oficialul.

Barna a ţinut să precizeze că ”trebuie să avem grijă de un lucru, că parcurile naţionale nu pot să rămână fără oamen, pentru că îi lăsăm fără resurse”.

”A scoate drujba din parcul naţional sună foarte frumos şi poţi să strângi foarte mulţi bani şi foarte multe donaţii pe un scop din acesta foarte nobil, dar când ajungi în localităţile respetive, oamenii au ştiut de sute de ani să aibă grijă de pădure”, a spus Tanczos Barna. 

Întrebat de ce nu a vorbit cu cei de la declic în limba română, ministrul a răspuns: ”Pentru că toată ziua au vorbit în limba maghiară în satul în care stau eu şi au făcut campanie în limba maghiară şi s-au adresat întregii comunităţi în limba maghiară. Afişele erau în maghiară toate materialele erau în maghiară, toate discuţiile în maghiară. Au vorbit cu mine în maghiară. Când m-au rugat să vorbesc în limba română am vorbit în limba română”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.