Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi că prin PNRR, îşi propun să extindă suprafaţa împădurită a României cu peste 27.000 de hectare, el arătând că există în momentul acesta la minister în evaluare aproape 9.000 de hectare şi au împădurit deja peste 3.000 de hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin PNRR, ne propunem să extindem suprafaţa împădurită a României cu peste 27.000 de hectare, avem în momentul acesta la minister în evaluare aproape 9.000 de hectare, am împădurit deja peste 3.000 de hectare”, a spus ministrul la Palatul Victoria. 

Mircea Fechet a precizat că sunt foarte optimişti că la epuizarea termenului aferent finanţărilor din PNRR, respectiv 30 iunie 2026, vor reuşi să tragă toţi banii şi să aibă şi acele suprafeţe împădurite.

”În România, avem aproximativ 6 milioane de hectare de pădure, dacă ne raportăm la pădurile care nu sunt parte a fondului forestier, putem să extindem această cifră până la aproximativ 7 milioane de hectare şi pot să admit că în continuare, în ceea ce priveşte cadastrarea acestor suprafeţe, fie că discutăm de proprietatea publică sau ceva privată, suntem încă departe de momentul la care ne dorim să ajungem, sută la sută teren cadastrat”, a mai afirmat ministrul Mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.