Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a efectuat, luni, o vizită de lucru în municipiul Râmnicu Vâlcea, acesta discutând cu Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea (Consiliul Judeţean Vâlcea), despre trei proiecte importante, de peste 17,7 milioane de euro, care au finanţat Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” şi au îmbunătăţit, implicit, serviciile medicale şi viaţa oamenilor din această comunitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a efectuat astăzi, 23 octombrie, o vizită de lucru în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru discuta, împreună cu Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea (Consiliul Judeţean Vâlcea), despre investiţiile finanţate din fonduri europene în judeţ. În acest context, discuţiile au vizat trei proiecte importante, de peste 17,7 milioane de euro, care au finanţat Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” şi au îmbunătăţit, implicit, serviciile medicale şi viaţa oamenilor din această comunitate”, arată ministerul pe Facebook. 
 
”Spitalele reprezintă piatra de temelie a sistemului de sănătate şi asigură îngrijirea medicală de calitate. În acest context, investiţiile pe fonduri europene nu sunt doar o oportunitate, ci şi o necesitate. Fondurile europene ne permit să modernizăm facilităţile existente, să extindem capacităţile de tratament şi să pregătim personalul pentru a utiliza ultimele tehnologii. Este un moment foarte satisfăcător cel în care vedem că rezultatele investiţiilor din fonduri europene se materializează în ceva palpabil”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 
 
Totodată, ministrul Câciu a apreciat nivelul absorbţiei de fonduri europene la nivelul administraţiei municipiului Râmnicu Vâlcea şi a prezentat o serie de oportunităţi de finanţare care pot fi accesate în perioada imediat următoare, în cadrul fondurilor alocate României prin Politica de Coeziune 2021-2027, precum şi în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
Potrivit MInisterului Investiţiilor, prin PNRR, până în prezent, beneficiarii care au proiecte localizate în jud. Vâlcea au semnat 168 contracte de finanţare în valoare de 225,39 mil. euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.