Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, joi, că va face o propunere pentru funcţia de secretar de stat pe relaţia cu prefecturile, esenţială în pregătirea alegerilor parlamentare, precizând că speră ca până luni să aibă loc numirea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragoş Tudorache a declarat că vrea ca funcţia de secretar de stat pentru relaţia cu prefecturile să fie ocupată cât mai rapid, pentru a exista un cadru cât mai bun pentru organizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

"Voi face o propunere domnului prim-ministru pentru numirea unui secretar de stat pe relaţia cu prefecturile, o funcţie care a fost vacantă de mai mult timp şi care este esenţială în pregătirea alegerilor. Sper ca luni, cel târziu, această numire să aibă loc tocmai pentru a avea ceea ce numeam, săptămâna trecută, un mic centru de comandă la nivelul MAI pentru a ţine în mână foarte bine toate aspectele care ţin de pregătirea alegerilor”, a spus Tudorache.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că prefecturile au primit, joi, sumele necesare organizării alegerilor parlamentare. Tudorache a precizat că din bugetul total al MAI pentru organizarea alegerilor, de aproximativ 186 de milioane de lei, 134,6 milioane de lei sunt alocaţi prefecturilor pentru achiziţiile ce le revin, precum tipărirea de buletine de vot şi amenajarea secţiilor de votare.

"Astăzi s-au eliberat toate alocările bugetare către prefecturi, astfel încât prefecturile au de acum şi suportul bugetar pentru a derula toţi paşii în campania de pregătire care le revin. Din punctul meu de vedere, la acest moment, prioritatea pentru ei trebuie să fie derularea achiziţiilor pentru tipărirea buletinelor de vot. Este foarte important ca această activitate să se desfăşoare din timp, pentru a nu avea sincope în aprovizionarea cu buletinele de vot, aşa cum s-a întâmplat, punctual, doar în câteva judeţe, înaintea alegerilor locale”, a declarat Dragoş Tudorache.

Miercuri a avut loc prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor parlamentare, ministrul Afacerilor Interne spunând că scopul acestei prime întâlniri a fost de a da, formal, startul calendarului de pregătire a alegerilor şi de a avea o primă imagine asupra nivelului de pregătire la nivelul tuturor prefecturilor.

Alegerile parlamentare au loc în 11 decembrie, campania electorală urmând să se desfăşoare în perioada 11 noiembrie - 10 decembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.