Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a venit marţi cu noi informaţii despre programul guvernamental pentru creşterea natalităţii, care prevede suma de 3.000 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro, precizând că s-au primit deja 3.400 de solicitări iar in primele zile ale lunii ianuarie vor primi în continuare solicitări şi vor face decontări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Programul a fost lansat acum câteva zile (..) Mă bucură foarte mult interesul care există pentru acest program şi mă bucur că am insistat ca acesta să fie aprobat, chiar dacă pe final de an”, a spus ministrul, precizând că sunt importante chiar şi câteva zile pentru un cuplu care încearcă să aibă copii.

Firea a spus că ”sprijinul financiar de 3.000 de euro este important mai ales pentru familiile care au trecut deja prin acest procedeu medical” şi şi-au consumat resursele financiare dar şi pentru cei cu venituri mici şi nu mai trebuie să facă împrumuturi.

”Din acest moment, proiectul este extins la nivel naţional. Am primit deja 3.400 de solicitări, cele mai multe pe email şi foarte puţin fizic, la sediul Ministerului Familiei”, a anunţat Firea precizând că pot fi trimise în continuare cereri pe email.

Gabriela Firea a afirmat că deşi au anunţat că pentru anul acesta se decontează primele 2.500 de dosare valide, acceptate şi completate corect, din primele zile ale lunii ianuarie vor primi în continuare solicitări şi vor face decontări. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.