Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care se află într-o vizită în SUA, afirmă joi că susţinerea este totală pentru programul nuclear civil românesc, inclusiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, care poate fi accelerat şi poate fi printre primele realizări de acest fel din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ultima zi la Washington a început bine, ca invitat la un mic dejun de lucru, la sediul American Central European Business Association (ACEBA), alături de secretarul adjunct al departamentului de energie, Dr. Andrew Light. Ne străduim să atragem investiţii americane în sectorul energetic românesc. Au urmat noi întrevederi de importanţă majoră la Capitoliu, cu trei senatori: Todd Young (Indiana). Comisia pentru finanţe şi Comisia pentru relaţii internaţionale; Steve Daines (Montana), Comisia pentru energie şi resurse naturale şi Comisia pentru finanţe; Joe Manchin (West Virginia), Preşedintele Comisiei pentru energie şi resurse naturale”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.
 
Sebastian Burduja arată că ”susţinerea este totală pentru programul nuclear civil românesc, inclusiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, care poate fi accelerat şi poate fi printre primele realizări de acest fel din lume”.
 
Ministrul Energiei anunţă că, între timp, în ţară, prin Ministerul Energiei a lansat noi apeluri de finanţare din fonduri europene (PNRR): 278 de milioane de euro pentru producţia de baterii şi panouri fotovoltaice, respectiv pentru achiziţia de capacităţi de stocare.
 
”A fost o onoare să reprezint România în ultimele zile în faţa partenerilor noştri de la Washington. Împreună lucrăm la energia viitorului. Următoarele zile sunt la fel de pline. Am onoarea de a fi invitat într-un loc drag mie, Harvard University”, mai scrie Burduja. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.