Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a avut o întâlnire cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la Baku, el afirmând că marile proiecte energetice merg înainte, punte între Marea Caspică şi Marea Neagră. El precizează că discuţiile au vizat şi deschiderea unui zbor direct pe ruta Baku-Bucureşti, dar şi proiecte comune pentru producerea de îngrăşăminte chimice, medicamente şi în industria de apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întâlnire la nivel înalt la Baku. Am avut onoarea unei întrevederi cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, cu ocazia comisiei mixte România - Azerbaidjan”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

Sebastian Burduja precizează că marile proiecte energetice merg înainte, punte între Marea Caspică şi Marea Neagră: coridorul verde — cablul în curent continuu, terminalul LNG în portul Constanţa, pentru gazul azer (fostul proiect AGRI); rută de transport Middle Corridor, cu România ca poartă de intrare pe piaţa europeană, deschiderea unui zbor direct pe ruta Baku-Bucureşti; proiecte comune pentru producerea de îngrăşăminte chimice, medicamente şi în industria de apărare.

”O onoare să fiu aici alături de Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, şi întreaga delegaţie română. Mulţumesc Ambasadorului României, ES Vasile Soare, un diplomat de excepţie”, mai spune Burduja.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.