Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, aflat duminică la Iaşi, i-a acuzat pe liberalii ieşeni că blochează construcţia de noi cămine pentru studenţi în oraş, cerând conducerii PNL să explice de ce reprezentanţii liberali nu au votat planurile de urbanism în Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Pop a spus, într-o conferinţă de presă, că a aflat cu surprindere că în Consiliul Local Iaşi reprezentanţii PNL au votat împotriva planurilor urbanistice zonale privind construcţia a patru cămine studenţeşti.

"N-am înţeles atitudinea unor consilieri locali PNL de a vota împotriva acestor PUZ-uri. Cineva trebuie să explice clar dacă asta este poziţia oficială a PNL, de a bloca construcţia de cămine studenţeşti sau dacă este vorba de o eroare, să nu-i spun greşeală, a consilierilor locali din Iaşi. Îl rog pe domnul preşedinte Orban, pe doamna Turcan, pe doamna Gorghiu sau cine mai conduce acest partid, preşedintele statului, să spună care este poziţia PNL vizavi de construcţia de cămine studenţeşti. S-a întârziat foarte mult", a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

El a susţinut că polemica politică trebuie lăsată deoparte atunci când este vorba despre educaţie.

Ministrul Educaţiei a spus că în centrele universitare din toată ţara este asigurată finanţarea pentru construcţia a 30 de cămine pentru studenţi.

În şedinţa Consiliului Local din 9 noiembrie, reprezentanţii liberali nu au votat niciun proiect de hotărâre care viza aprobarea unor planuri urbanistice zonale. Liberalii au explicat că primăria tergiversează aprobarea noului plan urbanistic general al oraşului şi că există anumite interese imobiliare pentru ca documentul să nu fie adoptat.

PUZ-urile privind căminele studenţeşti au fost adoptate în aceeaşi şedinţă de consiliu, prin votul consilierilor PSD şi ALDE care asigură majoritatea în acest for.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.