Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a scris, joi, pe Twitter, că a cerut Misiunii României la NATO să ceară, împreună cu alţi aliaţi, activarea art. 4 din Tratatul de la Washington, în urma agresiunii Federaţiei Ruse la adresa Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, am instruit Misiunea României la NATO să ceară, împreună cu alţi aliaţi, activarea art. 4 din Tratatul de la Washington”, a transmis ministrul de Externe, într-un mesaj pe Facebook. 

Potrivit ministrului de Externe, articolul 4 din Tratatul de la Washington ”stabileşte un mecanism de consultare între Aliaţi, cu privire la impactul situaţiei actuale asupra securităţii Aliaţilor”. 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Din acest grup de lucru fac parte miniştrii Apărării, Vasile Dîncu, Externelor, Bogdan Aurescu, Finanţelor, Adrian Câciu, Internelor, Lucian Bode, Energiei, Virgil Popescu, Transporturilor, Sorin Grindeanu, Sănătăţii, Alexandru Rafila, Muncii, Marius Budăi, Secretarul General al Guvernului, Marian Neacşu, şi şeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.