Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a anunţat că, marţi de la ora 11.00 la sediu instituţiei, va avea loc o dezbatere publică privind aprobarea Normelor de referinţă pentru realizarea interoperabilităţii în domeniul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor (NRRI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Interoperabilitatea înseamnă şi o bună comunicare între instituţiile statului. De exemplu, dacă trebuie să îmi reînnoiesc permisul de conducere este suficient să dau doar câteva click-uri ca toate procesele să se întâmple automat. Pentru asta avem nevoie de un standard prin care instituţiile vor putea face schimbul de date. Pe 22.08.2023, la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, începând cu ora 11:00 punem în dezbatere publică Normele de Interoperabilitate prin care putem face asta”, a scris Bogdan Ivan, sâmbătă pe Facebook.
 
Potrivit anunţului afişat pe site-ul MCID, „scopul elaborării Normelor de Referinţă pentru Realizarea Interoperabilităţii în domeniul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor, denumite  în continuare NRRI, este acela de a orienta autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, dar şi persoanele juridice de drept privat, pentru a simplifica efortul acestora în scopul asigurării interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi a sistemelor informatice din ecosistemul de aplicaţii al administraţiei publice”.

Întâlnirea de dezbatere publică va include următoarea agendă:

- Prezentarea succintă a motivaţiei şi a proiectului de act normativ supus dezbaterii publice;

- Prezentarea verbală de către cetăţenii interesaţi a propunerilor privind modificarea proiectului de act normativ supus dezbaterii publice;

- Închiderea întâlnirii (prezentarea etapelor următoare în procesul de adoptare, cu menţionarea termenelor aferente).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.