Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România, despre interzicerea cumului pensie cu salariul, la stat că este un subiect extrem de sensibil, el arătând că se discută şi cu constituţinaliştii, pentru că Constituţia le garantează dreptul şi la muncă şi la pensie, nefăcând deosebirea între sistemele private sau de stat şi că discută foarte mult şi cu constituţionaliştii pentru că interzicerea dreptului la muncă este neconstituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii a declarat despre interzicerea cumului pensie cu salariul, la stat, că ”este un subiect extrem de sensibil care trebuie discutat cu atenţie pentru că vorbim de mai multe categorii”.

”Atunci când vom avea o variantă finală o voi comunica public”, a precizat el. 

Ministrul a precizat că ”nu acel cumul de salarii pentru cei care au trecut de 65 de ani şi care o viaţă au contribuit într-un sistem şi Constituţia le garantează dreptul şi la muncă şi la pensie, nefăcând deosebirea între sistemele private sau de stat”.

”Discutăm foarte mult şi cu constituţionaliştii pentru că  interzicerea dreptului la muncă este neconstituţională”, a mai spus Budăi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.