Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a semnat miercuri, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti după cutremurele devastatoare care au îndoliat ţara. El a afirmat că gândurile şi rugăciunile sale se îndreaptă spre cei afectaţi de această tragedie, precum şi spre cei care contribuie la eforturile de salvare aflate în desfăşurare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Aurescu a reiterat, şi cu acest prilej, profunda tristeţe pentru pierderile de vieţi omeneşti şi a transmis solidaritatea autorităţilor române cu cele turce şi cu poporul turc în aceste momente extrem de dificile. De asemenea, a urat însănătoşire grabnică celor răniţi şi a exprimat speranţa că vor putea fi salvate cât mai multe persoane, transmite ministerul. 
 
”Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre cei afectaţi de această tragedie, precum şi spre cei care contribuie la eforturile de salvare aflate în desfăşurare, între care şi echipe de intervenţie din România”, a arătat ministrul Aurescu în mesajul său, reiterând disponibilitatea României de a oferi sprijin poporului turc, în spiritul relaţiilor strânse de prietenie dintre cele două ţări.
 
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, în cursul zilei de ieri, o convorbire telefonică cu omologul turc Mevlut Çavuşoğlu, în cadrul căreia a exprimat deplina compasiune pentru tragedia prin care trece poporul turc. 
 
La rândul său, ministrul turc de externe a mulţumit în mod deosebit omologului român pentru solidaritatea şi sprijinul concret acordat de România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.