Ministrul Apărării Angel Tîlvăr este invitat la „Ora Guvernului”, în plenul din 11 octombrie, de la ora 11.30. Solicitarea vine din partea grupului parlamentar al USR pentru ca social-democratul să ofere explicaţii referitoare prăbuşirea dronelor ruseşti pe teritoriul României şi pregătirea ţării noastre în contextul războiului de la graniţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 18 septembrie, liderul senatorilor USR Radu Mihail a anunţat că în şedinţa Comitetului liderilor a fost decisă transmiterea invitaţiei către ministrul Apărării Angel Tîlvăr pentru a participa la „Ora Guvernului”, în plenul din 20 septembrie al Senatului, pentru a oferi explicaţii despre fragmentele de drone găsite pe teritoriul ţării noastre, în apropiere de graniţa cu Ucraina. El a adăugat că, în cazul în care nu poate veni pe 20 septembrie, ministrul PSD are posibilitatea să se prezinte la „Ora Guvernului”, în plenul din 27 septembrie.

„Astăzi în Comitetul liderilor am solicitat ca Senatul să îl invite pe ministrul Apărării Angel Tîlvăr la Ora Guvernului miercuri. Am făcut acest lucru, după ce am verificat cu domnii de la PSD şi PNL dacă au discutat măcar informal cu domnul Tîlvăr, aşa cum au promis, să îl întrebe când ar avea buna dispoziţie să treacă pe la Senat. Nu au făcut-o, nu i-au transmis faptul că e nevoie să vină în Senatul României ca să explice ce s-a întâmplat la graniţa cu Ucraina, cu dronele care cad pe teritoriul României şi cu tot ce înseamnă dotare a Armatei Române pentru a face faţă ameninţării de la răsărit, mai ales în ceea ce priveşte achiziţiile de echipament pentru utilizare în zona Mării Negre”, a afirmat Radu Mihail, luni la Senat.

Liderul senatorilor USR a adăugat atunci că partidul său a insistat ca ministrul Tîlvăr să ofere explicaţii la „Ora Guvernului” într-un plen al Senatului cu privire la ceea ce se întâmplă la graniţa cu Ucraina şi dronele ruseşti.

„Ei nu au discutat cu domnul Tîlvăr, dar noi am insistat că trebuie să existe Ora Guvernului şi miniştrii precum domnul Tîlvăr trebuie să vină să dea socoteală Senatului. Am obţinut ca invitaţia care este trimisă de către Senat şi care va pleca astăzi către domnul Tîlvăr să îi specifice că îl aşteptăm miercuri acum pe 20 septembrie, la ora 14.00. Dacă nu poate, i-am dat şi alternativa, poate vrea să vină săptămâna viitoare la ora 14.00, deşi cu fiecare zi care trece vedem că responsabilitatea pe care ar trebui să şi-o asume domnul Tîlvăr este departe de a se transforma în realitatea”, a explicat Mihail. 

El a mai spus că nu e de mirare că ministrul Angel Tîlvăr ignoră aceste solicitări în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis, comandantul suprem al Armatei Române se preocupă doar de plimbarea „cu avionaşul de la Sibiu la New York, pentru a face protocol la Naţiunile Unite”.

„De altfel, nu trebuie să ne mirăm când şeful domnului Tîlvăr, comandatul suprem al Armatei Române, în aceste momente absolut critice pentru modul în care România se prezintă în faţa lumii ca stat puternic se plimbă cu avionaşul de la Sibiu la New York, pentru a face protocol la Naţiunile Unite. Suntem convinşi că Parlamentul României nu trebuie să mai fie sfidat şi nu trebuie să mai acceptăm să avem o Constituţie peste care se trece. Este penibil. Astăzi, am aflat cu mare surprindere şi amărăciune, că o Comisie din Senat, cea de apărare, se duce să îşi prezinte onorurile la Ministerul Apărării. Este inacceptabil ca ministrul Apărării să aibă timp să discute cu câţiva senatori într-o Comisie chemaţi la ordine la el acasă, iar plenul Senatului, acest organism care ar trebui să controleze Guvernul, să nu beneficieze de prezenţa majestuoasă a domnului ministru. De aceea am insistat astăzi în Comitetul liderilor şi în Biroul permanent că e nevoie să intrăm în normalitate. Ora Guvernului, Ora prim-ministrului sunt lucruri specifice menţionate în Regulamentul Senatului. Nu facem aceste lucruri nici măcar la nivelul Camerei Deputaţilor. Este înjositor pentru Senat, este degradant pentru democraţia României”, a concluzionat liderul senatorilor USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.