Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Există obligaţia asumată de către coaliţie privind instituirea unei scheme de minimis, pentru o perioadă de 10 ani, pentru a susţine acest sectorul turistic în România, din păcate cel mai rămas în urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că ”un alt document important care se adresează mediului de afaceri este memorandumul de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, prin care aprobăm o schemă de ajutor de stat ce vine să susţină opreatorii care investesc în turismul balnear”.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu a spus că există ”obligaţia asumată de către coaliţie, când s-a format programul de guvernare, privind instituirea unui astfel de scheme de minimis, pentru o perioadă de 10 ani, pentru a susţine acest sector al activităţii turistice în România care din păcate este cel mai rămas în urmă”.

”Această schemă vine în completarea hotărârii de guvern adoptate de către Guvern, lunile trecute şi care defineşte planul de investiţii al ministerului pe două direcţii principale, domenii schiabile şi turismul balnear, plecând de la o realitate şi anume că România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte resursele minerale cu proprietăţi terapeutice”, a spus Daniel Cadariu.

El a precizat că ”avem peste 100 de localităţi în România care deţin astfel de resurse, din păcate, avem până în momentul de faţă doar 33 de staţiuni balneare”.

”Prin acest plan de investiţii vom stimula şi înfiinţarea de staţiuni balneare noi, rămânând că operatorii privaţi să fie sprijiniţi în investiţiile din activitate. Va fi singura schemă de minimim pentru investiţii în turism, pentru privaţi”, a arătat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.