Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a identificat un număr de 3.152 de paturi disponibile, la nivel naţional, în spitale, pentru asistenţa medicală a răniţilor din Ucraina. El a precizat că un număr mare a fost alocat în judeţene care fac graniţă cu Ucraina, la Satu Mare - 276 de paturi, Maramureş - 141 de paturi, Suceana, 101 paturi, Iaşi - 120, Vaslui, 256 de paturi. În centrele universitare se află de asemenea un număr mare de paturi, Bucureştiul având peste 570 de paturi alocate acestei categorii. Ministerul demarează de asemenea o campanie de donare de sânge, în peste 42 de locaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Alexandru Rafila a declarat, despre sprtijinirea refugiaţilor din Ucraina, că a avut întâlniri cu DSU-urile din ţară şi managerii de spitale.

”În momentul de faţă, am inventariat lista spitalelor şi a locurilor, pentru fiecare specialitate, în care ar putea fi tratate persoanele rănite în Ucraina. Am identificat un total de 3.152 de paturi disponibile”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a arătat că acestea se adaugă sistemului de spitale militare, care au alt tip de organizare.

Ministrul a mai spus că un număr mare de paturi se află în judeţele care au graniţă cu Ucraina: la Satu Mare - 276 de paturi, Maramureş - 141 de paturi, Suceana, 101 paturi, Iaşi - 120, Vaslui, 256 de paturi.  În centrele universitare se află de asemenea un număr mare de paturi, Bucureştiul având peste 570 de paturi alocate acestei categorii. 

Ministrul a mai anunţat că Ministerul Sănătăţii susţine campania de donare de sânge. ”Am avut încă de la sfârşitul acestei săptămâni o şedinţă cu directorul Institutului Naţional de Hematologie şi cu directorii centrelor de transfurii din fiecare judeţ, am lansat această campanie şi o vom face publică”, a arătat Rafila, precizând că sunt cel puţin 42 de locaţii unde se poate dona sânge pentru Ucraina. 

Rafila a spus că s-a decis ca toate aceste centre de donare de sângă să îşi prelungească programul de lucru până la 17.30, şi se încearcă organizarea ca programul să funcţioneze şi sâmbătă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.