Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea infrastructurii de irigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec, ocazie să discutăm despre unul dintre subiectele extrem de dragi mie: dezvoltarea infrastructurii de irigaţii. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) este implicată în programul privind “Creşterea Nivelului de Pregătire şi a Rezilienţei la Secetă“  în  2024, ceea ce ne dă ocazia să integrăm know-how-ul companiilor americane pe piaţa din ţara noastră”, a scris Florin Barbu, joi seară, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a precizat că a discutat cu Ambasadorul SUA şi despre unele proiecte pilot care vizează zona de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

”Am discutat şi despre dezvoltarea unor proiecte pilot în zona unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, având în vedere că mare parte din apa disponibilă în sistemele de irigat provine din Dunăre”, a mai spus Barbu.

Din delegaţia prezentă la MADR au făcut parte Heidi Broekemeier, ataşat regional pe probleme de agricultură, Rebecca Green, consilier economic, Laura Gimenez, ataşat pe probleme comerciale şi Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură.

”România va continua să fie un partener strategic ferm, constant şi predictibil al Statelor Unite şi un susţinător ferm al unităţii transatlantice!”, a subliniat Florin Barbu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.