Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Institutul Diplomatic Român (IDR) şi Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid), a lansat prima ediţie a programului de pregătire cu tema „Program de formare profesională dedicat diplomaţilor din state africane”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul îşi propune consolidarea capacităţii instituţionale a ministerelor de externe din state din Africa sub-sahariană prin transfer de cunoştinţe pe teme de politică externă europeană şi euro-atlantică, mai arată comunicatul de presă al MAE.

La deschiderea oficială de luni au participat secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice, Traian Hristea, directorul Institutului Diplomatic Român, Liliana Popescu şi directorul Agenţiei de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid, Daniela Dobre.

În intervenţia sa, secretarul de stat a subliniat angajamentul României pentru aprofundarea dialogului cu statele de pe continentul african, atât din perspectiva relaţiilor tradiţionale, cât şi din cea a cooperării bilaterale actuale. În acest context, a evidenţiat rolul programului de pregătire în consolidarea contactelor interumane şi diplomatice între România şi statele africane participante.

Programul se desfăşoară în perioada 23-27 octombrie 2023 şi reuneşte cursanţi provenind din 12 state africane - Africa de Sud, Angola, Coasta de Fildeş, Etiopia, Ghana, Kenya, Mauritania, Mozambic, Namibia, Nigeria, Republica Democratică Congo, Tanzania, precum şi reprezentanţi ai Uniunii Africane şi ai instituţiilor publice din România.

Cursul este finanţat din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al MAE prin intermediul RoAid şi implementat în parteneriat cu IDR, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.