Fostul premier Mihai Tudose, a declarat, miercuri seară, că este ”o glumă” ideea ca Pro România să susţină candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale. ”Eu nu cred în metamorfoze peste noapte– până ieri era omidă, azi e fluture”, a spus Tudose, la Digi24. În ceea ce priveşte posibilitatea susţinerii candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu, Tudose spune că este ”hilar” că acesta are pretenţia să fie susţinut de Pro România, în condiţiile în care ALDE are 4%, iar Tăriceanu ”e sub Victor Ponta în toate sondajele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A ne întâlni cu toţii nu înseamnă că PSD o desemnează pe Dăncilă, ALDE tocmai l-a desemnat pe Tăriceanu si noi trebuie să îi susţinem pe ei, cei doi zei. Dacă la Dăncilă măcar are în spate un partid cu 20%, Tăriceanu e sub Pro România şi e sub Victor Ponta în toate sondajele. Mi se pare hilar să susţii ca tu, având 4%, şi cota de încredere pe persoană fizică tot cam pe acolo, să venim noi să te susţinem. Cine eşti tu, frate, ăla care tot ieşi uscat din apă?”, a spus Mihai Tudose, la Digi24.

Fostul premier spune că Tăriceanu ”a vrut la putere” cu Liviu Dragnea.

„El a vrut cu Dragnea. A vrut la putere şi în condiţiile alea, cu Dragnea, înţelegeţi de toate din asta. Păi, du-te, frate, cu Dragnea până la capăt, atunci. Acum nu vrei tu să mergi singur, să candidezi tu singur la alegeri, tu cu cei 4%? El azi e la guvernare, azi e Viorica Dăncilă prim-ministru şi reprezintă România şi datorită – sau din cauza - lui Tăriceanu. Punct”, a mai spus Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte susţinerea candidaturii liderului PSd, Viorica Dăncilă, Tudose a zis că este ”o glumă”.

„Varianta s-o susţinem pe Dăncilă? Mie mi se pare o glumă, mi se pare că exagerăm când comentăm aşa ceva. Am plecat din PSD şi nu mai suntem acolo din mai multe cauze, nu doar din cauza lui Dragnea. Dăncilă e aceeaşi, cea de acum o săptămână, cea de acum Eu nu cred în metamorfoze peste noapte– până ieri era omidă, azi e fluture o lună, de acum patru luni”, a mai spus europarlamentarul Pro România.

Acesta a afirmat că el preferă ca Pro România să aibă propriul candidat, fie Victor Ponta, fie Sorin Câmpeanu, fie Corina Creţu, dar a precizat că nu a fost luată o decizie în acest sens. 

Victor Ponta a declarat, luni seară, la TVR 1, că s-a întâlnit, separat, cu Viorica Dăncilă şi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, neexistând o întâlnire ”în trei”.

”M-a sunat doamna Dăncilă să ne vedem. Normal că m-am văzut cu doamna Dăncilă. De ce să nu mă văd? După ce m-am văzut cu doamna Dăncilă, vorbisem mai demult, de când eram în vacanţă, m-am văzut cu domnul Tăriceanu. După aceea m-am văzut cu colegii mei, cu Mihai Tudose, cu Sorin Cîmpeanu, cum e normal. Nu a fost vorba: «hai să ne aşezăm să găsim o soluţie»”, a declarat Victor Ponta.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat marţi ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la Preşedinţie. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a fost confirmat candidat ALDE la Preşedinţie şi că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat.

"Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie", a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie "spiritele se mai înfierbântă".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.