Deputatul Mihai Poliţeanu a declarat, marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre plecarea din USR, că a existat o imposibilitate a dialogului instituţional şi o ignorare a oricăror reguli interne de către conducerea centrală, care, spune el, a vrut să acapareze filiala Prahova. Despre REPER, el a afirmat că este o opţiune pentru el, dar că nu a luat o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Poliţieanu a declarat că, din păcate, demisia sa, alături de o sută de membri ai filialei USR Prahova, a venit ”după doi ani de conflicte”. 

”De doi ani şi mai ales din vară şi până acum a existat o imposiblitate a dialogului instituţional şi o ignorare a oricăror reguli interne de către conducerea centrală. Din vară am încercat să vorbesc cu domnul Drulă, cu fostul preşedinte, Barna, cu Ghinea, pur şi simplu au ignorat. Nu au răspuns la telefon, la mesaje la mail-uri”, a spus Poliţeanu. 

El a menţionat că ”era clar că nu doreşte să vorbească şi conducerea central dorea să pună mâna pe filială”.

”Fliala Prahova era în Opoziţie la conducere, o platformă concurentă. (..) Am avut alegeri interne, a fost reconfirmată echipa care conducea, conducerii nu i-a convenit votul şi alegerea filialei şi au intrat peste filială, au desfiinţat coducerea judeţeană. Lucrurile astea nu s-au întâmplat doar în Prahova, cel mai cunoscut caz este filiala Diapora. (..) Nu e vorba de competiţie politică ci despre faptul că conducerea naţională abandonează valorile fondatoare, integritate şi respectul faţă de lege şi reguli”, a mai afirmat el.

Poliţeanu a precizat că ”filiala Prahova este pulverizată în acest moment şi în realitate au rămas 20 sau 30 de persoane active”.

Întrebat dacă ia în calcul să meargă la REPER, partidul lui Dacian Cioloş, Mihai Poliţeanu a spus că ”este opţiunea cea mai de aşteptat pentru el”. 

”S-ar putea să mă duc acolo dar nu am luat o decizie, trebuie să discutăm în echipa care a plecat”, a menţionat Poliţeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.