Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului Bucureşti, solicită preşedinţilor PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, retragerea de urgenţă a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar al Capitalei. De asemenea, acesta solicită organelor antifraudă fiscală să verifice legalitatea acestor achiziţii pe firmele doctorului propus de PSD şi PNL pentru Primăria Generală, modalitatea de achiziţie, taxele plătite de către firmă sau de către beneficiarul real pentru aceste bunuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informaţii care devoalează o gravă stare de incompatibilitate a candidatului comun PSD-PNL la Primăria Generală, dar şi suspiciuni despre posibile acţiuni de evaziune fiscală, conform comunicatului de presă al AUR.

„Fac un apel către preşedinţii celor două partide care s-au transformat în Partidul Comasat Român, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, prin care le solicit să renunţe imediat la propunerea candidatului pentru Primăria Municipiului Bucureşti în persoana domnului doctor Cătălin Cîrstoiu. Fac acest apel în urma informaţiilor apărute în ultima perioadă în mass-media, care transformă imaginea candidatului la care bucureştenii ar avea dreptul, un candidat onest, cinstit şi axat pe administraţie, într-unul asupra căruia planează grave suspiciuni de fapte penale. O investigaţie de presă prezintă dovezi evidente asupra incompatibilităţii doctorului Cîrstoiu, care în timpul în care este manager al unui spital public, contrar prevederilor legale desfăşoară activităţi la clinica privată a familiei sale. Mai mult decât atât, există suspiciuni cu privire la eludarea plăţii de taxe pentru bunurile folosite în folos personal, bunuri pe care cu cinism, doctorul Cîrstoiu le menţionează că sunt bunuri ale firmei şi de aceea nu apar în declaraţia de avere. Vorbim de maşini de lux de zeci de mii de euro, de case la munte şi la mare, de care doctorul Cîrstoiu şi familia acestuia se folosesc în interes personal”, a afirmat Enache.

De asemenea,AUR solicită organelor antifraudă fiscală să verifice legalitatea acestor achiziţii pe firmele doctorului propus de PSD şi PNL pentru Primăria Generală, modalitatea de achiziţie, taxele plătite de către firmă sau de către beneficiarul real pentru aceste bunuri.

„Sunt bunuri pe care familia doctorului Cîrstoiu le foloseşte în nume personal. Este greu de crezut că societăţile familiei Cîrstoiu au nevoie de case de vacanţă la Mamaia şi la Sinaia. Aceste bunuri trebuiau declarate de Cîrstoiu în declaraţia de avere depusă anual în calitate de manager al Spitalului Universitar, fiind bunuri ale firmei transformate în bunuri folosite în interes personal. Reiterez solicitarea AUR către Partidul Comasat Român de a veni în faţa bucureştenilor cu un candidat onest şi nu un candidat aşa cum ni-l arată presa în doar câteva zile, un candidat obişnuit să ocolească prevederile legale în interesul propriu”, a declarat Mihai Enache în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi în faţa Primăriei Sectorului 3”, a mai spus Enache, potrivit sursei citate.

În contextul dezvăluirilor din presă şi al suspiciunilor care planează asupra lui Cătălin Cîrstoiu, Mihai Enache aşteaptă retragerea acestuia din cursa pentru Primăria Bucureşti de către cele două partide care l-au propus, gest care ar presupune un minim de respect pentru bucureşteni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.