Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat joi despre majorarea salariilor în construcţii, agricultură şi infustria alimentară, că pentru a evita anumite scenarii, e oportun să aştepte intrarea în vigoare a pachetului cu măsuri fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, pentru a da ulterior majorarea anunţată, prin Ordonanţă de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat după şedinţă ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din construcţii, agricultură. 

Mihai Constantin a precizat că, aşa cum a anunţat şi premierul la începutul şedinţei Executivului, ”pentru a evita anumite scenarii care au rezultat din calculele făcute împreună cu Ministerul de Finanţe, e oportun să aştepte intrarea în vigoare a pachetului legislativ cu măsurile fiscale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, pentru a da ulterior majorarea anunţată prin Ordonanţă de Urgenţă. 

”Premierul a dat sarcină tuturor ministerelor implicate în acest proces să vină cât mai repede cu o soluţie care să asigure o creştere netă a salariilor în aceste domenii, inclusiv după intrarea în vigoare a proiectului de lege de asumare”, a explicat Constantin. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că ”este posibil ca şi săptămâna viitoare să se remarce prin şedinţe de guvern extraordinare”, pentru adoptarea ordonanţei revizuite. 

”Angajamentul premierului de a nu se scădea salariile în cele trei domenii este activ şi în vigoare”, a spus Constantin. 
 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că Guvernul majorează cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună.

Premierul a mai spus din calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea şi că nu este de acord cu acest lucru, astfel că a decis să scoată de pe ordinea de zi Ordonanţa care vizează aceste categorii.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.