Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi că Executivul a stabilit ca de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 de lei, lunar, de la 3.000 / Este o creştere de 10% de care vor beneficia 1,86 milioane salariaţi. El a precizat că, pe calculele făcute de Ministerul Muncii, salariul minim net este de 2.079 lei, o creştere cu 181 de lei faţă de cât este în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin Hotărâre de guvern, Executivul a stabilit ca de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 de lei, lunar, de la 3.000 cât este în prezent. Este o creştere de 10% de care vor beneficia 1,86 milioane salariaţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Mihai Constantin a precizat că ”măsura va avea impact asupra mai multor sectoare de activtate, însă îndeosebi în transporturi, comerţ şi IMM-uri”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat ce s-a întâmplat cu salariul minim şi care este majorarea minimă care se va aplica. 

”Salariul minim a crescut cu 10%, salariul minim garantat în plată şi calculele Ministerului Muncii arată că net, asta înseamnă o plată, salariul minim net 2.079 lei, o creştere cu 181 de lei faţă de în prezent. 

Despre faptul că ministrul Finanţelor calculase o majorare de 83 de lei, Constantin a arătat că ”sunt datele actuale care vin de la Ministerul Muncii, iniţiatorul acestui act normativ”. 

”Ministrul Finanţelor va da replică dacă îi adresaţi direct întrebarea”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.